Izdvajajte se po osmehu

Usluge

Ortodoncija

  • ortodoncija / Orthodontics 1
  • ortodoncija / Orthodontics 2
  • ortodoncija / Orthodontics 3
  • ortodoncija / Orthodontics 4
  • ortodoncija / Orthodontics 5
  • ortodoncija / Orthodontics 6

Ortodoncija se bavi pomeranjem zuba unutar usne šupljine i usmeravanjem rasta same vilice. Evolucija čoveka dovela je do toga da većina dece mora da nosi neki od ortodontskih aparata radi ispravljanja nesrazmere izmedju veličine vilica i zuba.

Ortodontske anomalije mogu biti:

- Urodjene: kada dete od jednog roditelja nasledi veličinu vilice a od drugog zube, pa nastaju nesrazmere

- Stečene: najčešći uzrok nepravilnosti položaja je rani gubitak mlečnog zuba. Ukoliko dete rano izgubi neki mlečni zub, gubi se prostor za smeštaj stalnog zuba zamenika. U kasnijem periodu to rezultira neophodnim nošenjem aparata

Osim estetike, od krucijalne važnosti je zdravstveni aspekt ortodontskih anomalija. Nepravilno postavljeni zubi otežavaju održavanje optimalne oralne higijene.

MOBILNI PLOČASTI APARATI

protezice
mobilni ortodontski aparat

Pločasti aparati su prevashodno namenjeni za ispravljanje nepravilnosti kod dece sa mešovitom denticijom, odnosno, dok ne niknu svi stalni zubi. Nose se svake noći i nekoliko sati tokom dana. Najčešće se na aparatu nalazi ključić, koji treba da se okrene jednom u 7-15 dana, čime se aparat ponovo aktivira.

protezice

FIKSNI APARATI

Ovi aparati se koriste isključivo u stalnoj denticiji. Dužina terapije zavisi od kompleksnosti ortodontskog problema i traje od jedne do maksimalno dve godine.

FIKSNI APARATI

Postoje dve vrste fiksnih ortodontskih aparata:

  • Standardne, konvencionalne, metalne bravice

  • Bele, keramičke bravice, manje vidljive i skoro neprimetne

braces

Kvalitet terapije je identičan, razlika je samo u estetici. Nakon završene terapije i skidanja fiksnog aparata, izradjuje se retencioni splint (providna folija) koju pacijent mora da nosi duplo duže nego što je nosio fiksni aparat. Folija se nosi svako veče obavezno, a tokom dana povremeno. Pere se isključivo hladnom vodom i ne koristi se u toku jela, tada se obavezno iznosi iz usta.

ortodoncija

Invisalign (providne folije za ispravljanje zuba)

Providne folije imaju izuzetan funkcionalni učinak i estetski su najprihvatljiviji metod za dovođenje zuba u pravilan položaj.

Najčešće se pomeraju prednji zubi i tretman se sastoji od uzimanja otisaka zuba i izrade nekoliko tankih providnih folija koje se sukcesivno smenjuju na svake dve nedelje . Folije postepeno vrše pritisak na zube i precizno ih dovode u željeni položaj. Tretman obično traje nekoliko meseci a prvi rezultati se vide vrlo brzo. Osim izuzetno lakog održavanja higijene prednost ove metode u odnosu na klasične metalne bravice je i u kraćem vremenu tretmana kao i u estetskom pogledu.

invisalign

Savremeni koncept pomeranja zuba je zasnovan na preciznom laboratorijskom radu i kompjuterskoj pripremi koja skraćuje vreme tretmana i čini ga ugodnijim i efikasnijim. Folije se nose u toku noći i nekoliko sati u toku dana tako da se može neometano uživati u svim svakodnevnim aktivnostima. Kada zubi dostignu željeni položaj postavlja se retenciona folija koja se nosi noću i ima ulogu da stabilizuje i zadrži zube u ispravnom položaju.

Folije se izradjuju sukcesivno i nose uz redovne kontrole. Precizno odredjujemo pojedinačno pomeranje svakog zuba i možemo predvideti krajnji rezultat. Takodje možemo odraditi seriju od više folija i programirati dovodjenje zuba u pravilan i lep niz.

FUNKCIONALNI ORTODONTSKI APARATI

Funkcionalni ortodontski aprarati imaju osnovnu karakteristiku da u svojoj konstrukciji nemaju nikakav izvor sile, već oni svojim prisustvom u usnoj duplji menjaju tonus i aktivnost mišića regije usta stvarajući u njima silu koja se prenosi na koštane, zubne i mišićne strukture, te tako dolazi do promena. Ne stoje stabilno u ustima i mogu se izrađivati izjedna za obe vilice ili, pak, pojedinačno, ali se u tom slučaju uvek nose zajedno.

invisalign

Inman aparati

Inman aparati ispravljaju manje nepravilnosti kod osoba sa stalnim zubima. Nose se noću i rezultai su bolji od rezultata koji se postižu nošenjem pokretnih pločastih aparata.

invisalign

ZAKAŽITE PREGLED

Zakažite lako i brzo, pozivom, ili e-mail porukom.

Zakažite putem telefona 065/3555-250