Izdvajajte se po osmehu

 • Estetska stomatologija / Aestethic Dentistry 1
 • Estetska stomatologija / Aestethic Dentistry 2
 • Estetska stomatologija / Aestethic Dentistry 3
 • Estetska stomatologija / Aestethic Dentistry 4
 • Estetska stomatologija / Aestethic Dentistry 5

Estetska stomatologija

Estetski zahtevi pacijenata rastu iz dana u dan. Sa pojavom novih, modernih materijala, rastu i brojne mogućnosti koje stomatologija danas nudi. Apsolutno svaki problem u stomatologiji danas je postao rešiv.

Postoji stotine jezika u svetu, ali osmeh govori sve njih.
Neka osmeh postane Vaš zaštitni znak i simbol prepoznavanja.

Ukoliko spadate u grupu pacijenata koji žele da ulepšaju svoj osmeh i podignu estetiku svojih zuba na maksimum, za Vas imamo nekoliko predloga:

 • Izbeljivanje zuba

 • Kompozitne fasete

 • Nakit ili ukrasi na zubima

Izbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba je metoda kojom se boja Vaših zuba u samo jednoj poseti može posvetleti za nekoliko nijansi. Vremenom, zubi se troše, dobijaju žućkastu nijansu, zato što njihovu boju prvenstveno odredjuje dentin koji se nalazi ispod gledji zuba. U našoj ordinaciji primenjujemo sledeće metode:

 • Visoko koncentrovanim preparatima na bazi vodonik peroksida (ordinacijsko izbeljivanje zuba)

 • Visoko koncentrovanim preparatima na bazi karbamid peroksida (ordinacijsko izbeljivanje zuba)

 • Kućno beljenje zuba

Izbeljivanje zuba Zoom lampom
TEETH WHITENING
TEETH WHITENING

Ukoliko se odlučite za profesionalno beljenje zuba vodonik peroksidom, onda se prvo na gingivu nanosi zaštitni sloj-opaldam, kako bi se desni sačuvale od eventualnog prodiranja preparata za izbeljivanje, a potom se gel nanosi tri puta po 20 minuta. Ukoliko želite još veći efekat izbeljivanja, seansa se može ponoviti nakon 2-3 dana.

beljenje zuba

beljenje zuba

Kada je izbeljivanje ZOOM lampom u pitanju, nije potrebna zaštita zato što karbamid peroksid koji koristimo ne oštećuje meka tkiva usne duplje. Nanosi se gel tri puta po 15 minuta i prosvetljuje ZOOM lampom. Rezultati koje dobijamo su savršeni.

izbeljivanje tetraciklinskih zuba

Kućno izbeljivanje zuba radimo američkim preparatima Opalescence, nižih koncentracija u odnosu na one koje se koriste prilikom ordinacijskog izbeljivanja. Najpre se uzimaju otisci obe vilice, na osnovu kojih se izradjuju silikonski splintovi (tray-evi). Narednih 7-15 dana u splintove se nanosi gel za izbeljivanje i nosi se tokom čitave noći.

izbeljivanje zuba kućnom metodom

Avitalni (mrtvi) zubi, odnosno zubi kojima je prethodno izvadjen živac se ne mogu izbeljivati na ovaj način. Kada se zubu izvadi živac, on više nema ishranu i vremenom postaje tamniji, poprima sivkastu notu i postaje estetski problem, naročito ako se nalazi u liniji osmeha. Izbeljivanje avitalnih zuba zahteva uklanjanje plombe sa unutrašnje strane zuba i stvaranje kaviteta u koji se aplikuje izbeljivač i zatvara se privremenim cementom. Potrebno je da izbeljivač stoji nekoliko dana u zubu. Postupak se ponavlja sve dok se ne postignu željeni rezultati.

Izbeljivanje zuba, pre i posle

Kompozitne fasete

Kompozitne fasete predstavljaju isključivo estetske nadoknade koje se najčešće izradjuju na prednjim zubima gornje vilice.

Kompozitne fasete

Kompozitnim fasetama se može dobiti savršen osmeh, zato što se njima mogu ispraviti anomalije oblika, boje, položaja zuba, njima se mogu zatvoriti dijasteme (razmaci izmedju zuba), a takodje su idealno rešenje za pacijente koji imaju velike plombe na prednjim zubima.

Najveća prednost kompozitnih faseta je brzina izrade, odnosno, one se izradjuju u jednoj poseti i pacijent izlazi iz ordinacije sa savršenim osmehom. Vek trajanja im je nekoliko godina, u zavisnosti od stepena oralne higijene, a preporučljive su česte kontrole kod stomatologa ( jednom u 6 meseci) u okviru kojih se vrši poliranje zuba.

U zavisnosti od indikacije, kompozitne fasete ponekad ne zahtevaju bilo kakvo brušenje zuba, dok je u pojedinim slučajevima brušenje zuba minimalno.

Kompozitne fasete su izradjene od materijala koji nije otporan na abraziju i troši se u funkciji vremena. Korekcije faseta kada se one odlome ili potroše su vrlo jednostavne i takodje se završavaju u jednoj poseti.

Nakit ili ukrasi na zubima

Isključivo estetska metoda ulepšavanja osmeha, najčešće se primenjuje na prednjim zubima gornje vilice. Najpogodniji za postavku nakita je gornji lateralni sekutić (gornja dvojka), a kao nakit se najčešće koristi cirkon. Veličinu i boju cirkona možete birati sami, a cirkon može potrajati nekoliko godina na Vašem zubu.

cirkon

Botoks lica i korekcija dinamičkih bora

Kozmetički botoks je prečišćeni protein, dobijen od Clostridium Botulinum bakterije. Botox deluje samo na mimične bore, a ne i na one nastale prirodnim starenjem kože ili dejstvom sunca, zato je on pravi tretman za one koji se veoma izražajno mršte, smeju, čude, ali i one koje žmirkaju. Kada se ubrizga u mišić u vrlo malim dozama botoks blokira nervne impulse tih mišića što prouzrokuje gubitak dinamičkih bora. Upotreba botoksa predstavlja jedan od najčešćih načina borbe sa borama u estetici. Efekat botoksa je vidljiv nedugo nakon zahvata. Prvi znaci i promene su vidljivi već nakon dva dana od apliciranja, a potpuni efekat je vidljiv već nakon sedam dana.

botoks

Upotreba botoksa za lice može da se prenese i na druga područja, kao što je vrat ili žlezde. Botoks će uspešno otkloniti i bore na vratu, a njegovo ubrizgavanje u predelu znojnih žlezda, smanjiće ili otkloniti pojavu znojenja u pazušnom predelu (aksilarni botoks).

Hijaluronski fileri

Hijaluronska kiselina je sastojak svakog organizma i ima je skoro 50% u našoj koži. Ono što je veoma bitno jeste da je njena uloga snažno vezivanje vode.

Vremenom, koža stari, procenat hijaluronske kiseline se smanjuje i koža postaje opuštena, dehidrirana, naborana, neelastična. Zato, kao preventivu tome, a i lečenje takvog stanja kože, koristimo hijaluronsku kiselinu u obliku gela (hijaluronski filer). Fileri su sredstva koja su namenjena da budu potpora kože i sluzokože i na taj način se vrši popunjavanje praznina do kojih vremenom dolazi usled starenja i drugih faktora.

Hijaluronski fileri se najčešće primenjuju u regiji lica, ali svoju primenu mogu ostvariti i na drugim delovima tela.

Na šta sve možemo primeniti hijaluronske filere?

 • popunjavanje bora

 • podmlađivanje lica

 • korekcija usana

 • punjenje (volumen) usana

 • smanjenje asimetrije usana

 • korekcija krive linije nosa

 • korekcija asimetrije na licu

 • naglašavanje jagodica

U zavisnosti od toga šta pacijent želi da postigne, primenjuju se različite vrste filera, o čemu odlučuje lekar koji radi tretman.

Postupak je kratkotrajan ( do pola sata ), bezbolan ( pre tretmana se aplikuje anestetik u vidu kreme ili injekciono ), a nakon njega se može nastaviti sa dnevnim aktivnostima. Hijaluronski filer se ubacuje tankom iglom, određena kubikaža, a efekat je vidiljiv odmah nakon ovog postupka.

hijaluron
hijaluron

Da li fileri mogu da izazovu alergijsku reakciju?

Hijaluronski filer se proizvodi sterilan u obliku gela i njegova prednost je ta što je permanentan u odnosu na druge implante i nije životinjskog porekla, tako da ne može da izazove alergijsku reakciju.

Koliko dugo traju rezultati (efekti)?

Filer može trajati i do 24 meseca, u zavisnosti od toga gde je ubačen. Prvi put kada se koža napuni filerom, efekat je 8-12 meseci, a kasnije redovnim popunjavanjem i do 24. Razlog tome je postepena razgradnja hijalurona u organizmu.

Kako ću izgledati nakon tretmana?

Nakon tretmana postoji indicija za blago crvenilo i otok koji nestaje nakon 24h. Može se nastaviti dalje sa dnevnim aktivnostima, bez ikakve bojazni da će se to proširiti ili se nešto slično desiti. Izgledaćete osveženo, lepše i zadovoljnije.

Šta se savetuje nakon intervencije?

Savetujemo ne konzumirati alkohol 24h sata nakon intervencije, kao i izbegavanje saune, solarijuma i prirodnog sunca, isti vremenski period. Bazen takođe izbegavati jedan dan, kao i treninge. Za upotrebu hijaluronskih filera nema starosne granice, nabolje je uraditi ih preventivno, nakon pojave prvih bora, i drugih znakova starenja kože.

ZAKAŽITE PREGLED

Zakažite lako i brzo, pozivom, ili e-mail porukom.

Zakažite putem telefona 065/3555-250