Izdvajajte se po osmehu

Usluge

Implantologija

  • Implantologija / Dental implantology 1
  • Implantologija / Dental implantology 2
  • Implantologija / Dental implantology 3
  • Implantologija / Dental implantology 4
  • Implantologija / Dental implantology 5

Implantologija je najmladja grana stomatologije koja dokazuje da je u stomatologiji sve postalo moguće. Bilo da Vam nedostaje jedan zub ili svi zubi unutar vilice, danas možete dobiti fiksni rad, zahvaljujući implantima. Da biste ugradili implant, neophodan Vam je 3D snimak vilica, koji hirurg analizira i pravi detaljan plan terapije.

Implant predstavlja veštačku nadoknadu (u narodu poznatiji kao „šraf“) koja se ugradjuje u alveolarnu kost i menja koren zuba. Posebnim instrumentima ušrafljuje se u kost, radi se u lokalnoj anesteziji tako da je čitava procedura apsolutno bezbolna, rana se ušiva, konci se skidaju nakon sedam dana, a potom čekamo tri meseca da organizam prihvati implant, da kost proraste kroz njega i da se on u potpunosti učvrsti u alveolarnoj kosti. Procenat odbacivanja implanata je sveden na minimum i iznosi manje od 1%.

Nakon tri meseca od ugradnje implanta, dolazite kod nas da Vam se unese drugi deo implanta: suprastruktura. Suprastruktura se ušrafljuje u implant, vidljiva je u ustima, izradjena od titanijuma i ima oblik zbrušenog zuba. Nakon postavljanja suprastrukture, uzima se otisak na osnovu kojeg se izradjuje definitivni protetski rad.

Implantologija

U našoj ordinaciji radimo sa vrhunskim sistemima Straumann, švajcarske proizvodnje, koji su identični bilo gde u svetu. Ukoliko dolazite iz inostranstva ili planirate da se preselite negde, izdaćemo Vam pasoš za Vaše implante, kako biste bilo gde u svetu mogli stomatologu da pokažete koji implantni sistem imate ugradjen.

Protetika na implantima

Nakon ugradnje implanata, dolazi na red izrada protetskog rada. U zavisnosti od indikacija, može se izraditi:

  • Proteza na implantima

  • Krunica ili most na implantima

Implantologija

Proteza (mobilni rad) na implantima

U slučaju kada pacijentu nedostaju svi zubi, problem se može rešiti i na ovaj način. Najpre se pacijentu ugradjuju implanti- u dogovoru sa hirurgom se donosi odluka o broju i mestu postavke implanata kao i njihovoj poziciji unutar vilica. Neophodno je sačekati tri meseca, nakon čega se pristupa narednoj fazi- izrada proteze.

Implantologija

Kada se oslobode implanti, suprastruktura će biti izradjena u vidu atečmena- drikera ili dugmeta i na te drikere dolazi proteza koja će da se “zakopča” na implante.

Proteze koje su izradjene na ovaj način su maksimalno redukovane, imaju samo protezno sedlo na kome se nalaze zubi, dok su nepca potpuno slobodna. To čini ove nadoknade veoma komfornim za nošenje a period navikavanja na njih je kraći u odnosu na konvencionalne, standardne totalne proteze.

Implantologija

Krunice i mostovi na implantima

Ukoliko pacijent ostane bez jednog zuba, a svi ostali zubi su prisutni u vilici, idealno rešenje je ugradnja implanta i nadoknada izgubljenog zuba krunicom. Ugradjuje se implant, čeka se tri meseca, nakon toga se pacijentu ušrafljuje suprastruktura koja ima oblik zbrušenog zuba i uzima se otisak adicionim silikonima. Na osnovu otiska se izradjuje krunica od bezmetalne ili metalo-keramike.

Krunice i mostovi na implantima

Ukoliko je bezubo polje veće, odnosno pacijentu nedostaje 2-3 ili više zuba, mogu mu se ugraditi 2-3 implanta koji će poneti čitavu mostnu konstrukciju. Postoje situacije kada se svi zubi nadoknadjuju fiksnim radom. U bezubu vilicu se ugradi 4-6 implanata i nakon tri meseca se postavljaju suprastrukture i izradjuje se cirkularni most.

ZAKAŽITE PREGLED

Zakažite lako i brzo, pozivom, ili e-mail porukom.

Zakažite putem telefona 065/3555-250